Boli şi afecțiuni

Cea mai modernă secţie de ortopedie din ţară s-a inaugurat la Constanţa

Publicat la data de 30 martie 2012 de
 • A A A

 • Etichete:
  ortopedie13-1332950658

  Constănţenii care se confruntă cu probleme ortopedice nu vor mai fi nevoiţi să plece în Capitală sau în alte ţări pentru a fi trataţi de cei mai buni medici şi la cele mai înalte standarde existente la ora actuală pe piaţa medicală. 

  Dacă în urmă cu un an, secţia de ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa se afla într-o stare avansată de deteriorare, anul acesta unitatea sanitară se poate mândri cu cea mai modernă Clinică de Ortopedie şi Traumatologie din ţară. După aproape un an de renovări şi achiziţii însemnate, secţia a fost inaugurată, ieri, la spitalul judeţean în prezenţa autorităţilor locale, a medicilor şi a altor personalităţi marcante ale judeţului Constanţa. La eveniment a participat şi ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a oficiat slujba de sfinţire a noii clinici.

  10 milioane de euro pentru dotări de cea mai bună calitate
  Înainte ca fosta secţie de ortopedie să fie reabilitată, mulţi dintre pacienţii care sufereau traumatisme ale oaselor, nici măcar nu aveau cu ce să se deplaseze prin spital. De acum încolo, însă, bolnavii vor beneficia de paturi ultramoderne, speciale pentru ortopedie şi instalaţii specifice afecţiunilor ortopedice. „În secţie sunt în total 16 saloane cu 56 de locuri disponibile pentru pacienţii constănţeni”, a spus dr. Cătălin Grasa, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă.
  Secţia este dotată şi cu un aparat de radiologie unic în ţară, care diagnostichează afecţiunile cu mare precizie. În plus, condiţiile pentru pacienţii internaţi sunt de cinci stele. Totodată, au mai fost amenajate camerele de lucru pentru asistenţii medicali, laboratorul pentru determinări de urgenţă, sala de aplicare a protezelor gipsate, cu anexele pentru pregătirea feşelor şi camera pentru medicii anestezişti.
  Întreaga investiţie se ridică la aproximativ 10,2 milioane de euro, din care şapte milioane au fost alocaţi aparaturii şi echipamentelor medicale, iar 3,2 milioane au fost destinaţi amenajării.

  Noul bloc operator al ortopediei, realizat la standarde europene
  Conducerea spitalului judeţean susţine că noua clinică respectă toate normele impuse de Uniunea Europeană şi beneficiază de spaţii amenajate după ultimele tendinţe. „Blocul operator se întinde pe o suprafaţă de 700 de metri pătraţi, are patru săli de operaţii şi un spaţiu de sterilizare cu spaţiu de pregătire a bolnavului şi o zonă postoperatorie”, ne-a informat dr. Dan Căpăţână, managerul SCJU.
  „Toată aparatura este nemţească, de o calitate superioară, se pot face intervenţii de ortopedie şi trauma-tologie pe aceeaşi masă, este o plă-cere să lucrezi aici. Avem cele mai bune materiale existente pe piaţa medicală”, spune şi dr. Dia Ahmad, medic primar la noua secţie de ortopedie. Mai mult, blocul operator a fost prevăzut cu un sistem de ventilare cu flux laminar, aşa cum sunt dotate doar câteva mari spitale din ţară şi din Europa, tehnologie care determină o scădere masivă a infecţiilor intraspitaliceşti.

  Şeful noii clinicii a fost adus din Capitală
  Şeful Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie a SCJU Constanţa este dr. Alexandru Şerban, medic ortoped cu mai mult de trei decenii experienţă în acest domeniu. „Am venit în Constanţa după 30 de ani la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti datorită acestui proiect. În plus, orice medic şi-ar dori să muncească în asemenea condiţii. Nu am venit singur din Capitală, ci cu încă şapte medici, colegi de-ai mei de la Floreasca. Împreună cu cei cinci medici de la Constanţa, vom avea o echipă medicală perfor-mantă”, a declarat dr. Şerban la inaugurarea noii secţii de ortopedie.
  În plus, de la spitalul Floreasca au venit şi şase asistenţi medicali cu o vechime de 10 ani în acest domeniu. La evenimentul de ieri a fost prezent şi dr. Gheorghe Popescu, şeful Clinicii de Ortopedie a Spitalului de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, care a spus că „medicii şi asistenţii medicali care au venit la Constanţa sunt excepţionali. Dr. Alexandru Şerban are o echipă medicală tânără şi profesionistă. Sperăm ca de acum încolo majoritatea cazurilor care veneau la noi să se diminueze”.
  Clinica de Ortopedie şi Traumatologie Medicală se află la etajul patru al spitalului judeţean, pe acelaşi palier cu noua clinică de Chirurgie Cardio-Vasculară, condusă de dr. Marius Militaru.


  2 Comentarii


  1. roxana cristea

   E ff moderna a p a r e n t!!! Paturi moderne…telecomenzi, buton de alarma – da, poti muri linistit si singur, nu se raspunde la buton!!! Daca achiti o spaga primesti si cearceafuri….daca nu…e bine si asa, te obisnuiesti!!! De la aspirina la TOT = cumperi. Amabilitate la spaga, bun simt la spaga, intelegere – la spaga. Totul e sinistru dar e MODERN. Oare asta bucura bolnavul? conditiile aparente? O asistenta, nu-i stiu numele (blonda,tunsa scurt) si o infirmiera (tanti Sia) – singurele persoane care ajuta neconditionat. Pacat de banii alocati. Nu as recomanda nici unui om de rand sa ajunga aici, in aceasta sectie moderna, nici in visele cele mai urate; nu stiu cum sunt tratati cei care au bani. Poate subscrie cineva


  2. Mica

   Dr Șerban,un spagar care nu si-a găsit loc in Capitala,si a venit adus de Nicusor Constantinescu prieten de potlogarii cu clanul Mazăre ! Secția veche a fost ținută cu medicii vechi de care s-au descotorosit si i-au alungat ca nu s-au supus regulilor dr spagar care nu avea nici doctoratul când a venit fata de ceilalți care erau mult peste el Dar așa este când politicul dictează si nu mai are valoare performanța fie ea si cu scule vechi .!  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *. NOTĂ: Vă rugăm să postaţi doar comentarii legate de subiectul tratat în articol. Sunt interzise: folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) articolului, afişarea de anunţuri publicitare, jignirile, injuriile aduse celorlalţi cititori care au postat comentarii. Încălcarea acestor termeni şi condiţii va fi sancţionată cu ştergerea comentariului. Pentru mai multe detalii, citiţi cu atenţie Termenii şi Condiţiile de utilizare a site-ului sanatate.cugetliber.ro.

  *