Dietă şi nutriţie

Beneficiile miraculoase ale rodiilor

Publicat la data de 27 februarie 2012 de
 • A A A

 • rodie

  Chiar dacă este un fruct mai puţin cunoscut pe la noi, rodia este extrem de benefică pentru sănătate şi constituie o sursă importantă de fibre, minerale şi vitamine.

  Rodiile sunt bogate în antioxidanţi, care anihilează acţiunea radicalilor liberi şi reuşesc să prevină oxidarea celulară. De asemenea, vitaminele din rodie menţin nivelul optim al colesterolului şi previn depunerea de grăsimi pe pereţii vaselor de sânge ale inimii. Totodată, seminţele acestui fruct acţionează ca un anticoagulant şi combat formarea cheagurilor de sânge.

  În plus, rodia este un fruct ce trebuie consumat pentru a împiedica acţiunea radicalilor liberi de a grăbi îmbătrânirea şi pentru a preveni petele cauzate de arsurile solare, ridurile şi alte semne pe care timpul le lasă pe chip.


  0 Comentarii


  Fii primul care comentează!


  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *. NOTĂ: Vă rugăm să postaţi doar comentarii legate de subiectul tratat în articol. Sunt interzise: folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) articolului, afişarea de anunţuri publicitare, jignirile, injuriile aduse celorlalţi cititori care au postat comentarii. Încălcarea acestor termeni şi condiţii va fi sancţionată cu ştergerea comentariului. Pentru mai multe detalii, citiţi cu atenţie Termenii şi Condiţiile de utilizare a site-ului sanatate.cugetliber.ro.

  *